Gå tillbaka

Redan för ett par veckor sedan monterades byggstängslet upp mellan Tomtaklintskolan och vårdcentralen i Trosa där den befintliga idrottshallen och fritidsgården kommer få sällskap av en konstfrusen isrink och större sporthall. Peter Winbäck från Trosa kommun skridskoklubb (TKSK) fick äran att ta de första symboliska spadtagen under tisdagsförmiddagen.

Ett mer aktivt föreningsliv med växande medlemsantal i kommunens olika föreningar har ökat trycket på Trosa kommuns befintliga idrottshallar. För att möta behovet hos de driftiga föreningarna och skolorna i närområdet kommer därför en ny sporthall och en konstfrusen isrink byggas i centrala Trosa.

– Det här är en stor investering för Trosa kommun med en fullskalig hall och en konstfrusen isrink. Vår förhoppning är att det här kommer att bli ett litet centrum för idrott och liknande fritidsaktiviteter i Trosa. Vi ser också värdet i att placeringen är intill fritidsgården med närhet till flera skolor och förskolor för att hallen och isrinken ska kunna nyttjas av flera av kommunens verksamheter och föreningarsäger Daniel Portnoff (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förutom politiker, tjänstepersoner och entreprenör på plats fanns också Peter Winbäck som representerade föreningen Trosa kommun skridskoklubb (TKSK). Han är en av de som varit med i dialogen i framtagandet av den konstfrusna isrinken och var väldigt förväntansfull över vad som komma skall. Inför media tog han de första symboliska spadtagen och med det ett efterlängtat startskott på ett mycket spännande projekt.

Källa:

https://www.trosa.se/nyheter/senaste-nyheter/trosa-kommun-skridskoklubb-tog-det-forsta-spadtaget-vid-den-framtida-isrinken-och-sporthallen/

Skrivet 2021-05-19